Dakgoot reiniging

Niets iets waar u waarschijnlijk dagelijks bij stil staat maar een vervuilde dakgoot kan grote problemen geven. Als het regenwater niet goed afgevoerd kan worden dan ontstaan vaak lekkages en andere problemen met alle consequenties en schade van gedijen.

Hoe merkt u dat uw dakgoot vervuild is?

Als het water bij een heftige regenbui over de rand van de dakgoot loopt en er als het ware overal kleine watervalletjes ontstaan dan kunt u aannemen dat de goede afvoer van het regenwater ergens geblokkeerd wordt. Verder is een signaal als er veel water aan de buitenkant van de regenpijp stroom of zelfs langs de buitenmuren.

 

Welke problemen kunnen ontstaan?

Natuurlijk kan er lekkage ontstaan op diverse plekken. Zowel op het dak van de woning, als op de daken van garages, schuur of afdak. Daarnaast kan water dat langs de muur stroom zich gaan nestelen achter de buitenmuur. En hierdoor kunnen schimmels en andere ongewenste effecten ontstaan die zeer moeilijk te bestrijden zijn en behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. En natuurlijk zorg een slechte regenwaterafvoer ervoor dat houtrot op allerlei plekken kan gaan toeslaan. Hierbij moet u denken aan houten kozijnen, gevelbekleding en sierlijsten en rand waarmee daken zijn afgewerkt. Uw dakgoot en regenpijp kunnen zelf begroeid gaan worden als er niet regelmatig gereinigd wordt. Dit zorgt voor extra schade. Daarnaast vinden muggen in stilstaand water een ideale plek om te gedijen. Tevens controleren wij de regenpijpen, en doen wij een camera inspectie in de leidingen.


Deze werkzaamheden doen wij voor:

  • V.V.E Beheerders
  • Vastgoed beheerders
  • Winkel centra’s
  • Woningbouw verenigingen.

 

Graag maken wij een afspraak met u.