Kauwgom bestrijding

Mensen kauwen al sinds hun bestaan graag op van alles en nog wat. Zo kauwden de eskimo’s op walvishuiden en de Chinezen op wortels van Ginseng.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten kauwgom; voor witte tanden, een frisse adem of juist om grote bellen mee te blazen. Maar waar bestaat onze (huidige) kauwgom nu eigenlijk uit? Meer dan je in eerste instantie zou denken!

Kauwgom is een mengsel van natuurlijke- en synthetische grondstoffen. De ingrediënten kun je grofweg verdelen in gom (de basis), suiker (of zoetstoffen) en smaakstoffen. Het gomgedeelte bestaat uit een mengsel van drie typen koolwaterstoffen: elastomeren (rubbers), harsen en weekmakers zoals vetten. Plantaardige oliën, bijvoorbeeld palmpitolie, zorgen ervoor dat het mengsel kauwbaar wordt. De kauwgom krijgt smaak door het toevoegen van suikers of suikervervangers (zoetstoffen) en smaakstoffen. Als vulmiddel wordt krijt of talk gebruikt. De exacte samenstelling van kauwgom blijft natuurlijk het geheim van de fabrikant.

Kauwgom verwijderen.

Vittali Groep werkt met een GumFree en is een toon aangevend kauwgom verwijdering systeem. Wij bieden een totaal en uniek gepatenteerd systeem dat uw kauwgom probleem, milieuvriendelijk op lost in 5 á 6 seconden.

Het GumFree systeem is een milieuvriendelijk product en heeft ergonomische machines en hulpmiddelen. GumFree heeft een goedkeuringsrapport van TNO en de Milieudienst.

Klik hier voor onze informatieblad over Gum Free.

Klik hier voor ons TNO onderzoek over Gum Free.