Gevelonderhoud

Een goed onderhouden gevel van woning of bedrijfspand verlengt de levensduur.

Buitengevels hebben het in Nederland zwaar te verduren. Zo kan vocht in de gevel, algengroei, vorstschade en vochtdoorslag tot gevolg hebben. Om dit te verhelpen, kunnen wij uw gevel voorzien van een dampdoorlatend en waterdicht impregneermiddel. U voorkomt hiermee dat de gevel schade oploopt en geeft vocht de komende jaren geen kans meer. De uitstraling van uw woning of bedrijfspand wordt voor een groot deel bepaald door het aanzicht van de gevel. Daarom is het van belang deze goed te laten onderhouden.   Wij kunnen u diverse reinigingstechnieken aanbieden.

 


Micro Nevel Straaltechnieken.

Vittali Groep reinigt met een multifunctionele straal unit, waarmee allerlei objecten stofvrij kunnen worden gereinigd. Door een traploos instelbare werkdruk van 0,5 tot 7 bar en de toepasbaarheid van alle soorten straalmiddelen van fijn tot grof kan iedere ondergrond op een verantwoorde wijze worden gereinigd. Het systeem bestaat uit een drukstraalketel en een persluchtnakoeler, welke is voorzien van een waterafscheider en speciale nafilters, die garant staan voor droge perslucht. De gehele installatie is samengebouwd in een robuust en handig verrijdbaar frame. De straalketel is uitgerust met een geavanceerde pneumatisch gestuurde straalmiddel doseerkraan. Deze kraan bespaart niet alleen straalmiddel, maar garandeert ook een constante flow van het straal¬middel. Door deze constante flow bent u verzekerd van een optimaal reinigingseffect. Het Nevel-Jet reinigingssysteem is uitermate geschikt voor:

  • gevelreiniging 
  • betonsanering 
  • staalstralen 
  • verwijderen van graffiti
  • verwijderen van coatings en verf ondergronden.


Het juiste materiaal waarmee gestraald zal worden zal van de ondergrond afhangen. Dit specialistisch reinigen doen wij onder een aparte divisie in ons bedrijf Hieronder bevindt zich de materialen waarmee gestraald kan worden. 

Hogedrukreiniging
Hogedrukreiniging of stoomcleaning is een beproefde methode in de gevelreiniging. Heet water wordt onder regelbare hoge druk op de gevel gespoten. Hierdoor weekt de vervuiling los en spoelt vervolgens van de gevel. De druk en de temperatuur worden exact afgestemd op de vervuiling en de soort gevel.Eventueel kan tevens een reinigingsmiddel toegevoegd worden aan het water. In sommige gevallen is dit nodig voor een perfect resultaat.

Reiniging van Gevelbeplating
Ook bedrijfspanden met gevelbekleding van damwand profielen dienen regelmatig gereinigd te worden. Reiniging is niet alleen noodzakelijk voor de representatieve uitstraling van uw bedrijfspand maar zeker ook om te voldoen aan de garantie-voorwaarden van de fabrikant van deze beplating. Gevelreiniging is essentieel voor het behoud van kwaliteit van gevelbeplating zoals damwand en sandwichpanelen. Door gevels snel, veilig en milieubewust te reinigen blijven zowel de esthetische (glans en kleur) als de technische eigenschappen langer behouden. Wij maken gebruik van verschillende milieuvriendelijke technieken, waarmee gevels weer tot nieuw worden gereinigd zonder schade aan de gevel toe te brengen. Wij kunnen ook oude en verweerde gevelpanelen en of gemoffelde raam kozijnen en deuren doen opleven doormiddel van deze te bewerken met onze renovatie producten.

Reinigen van Daken
Vittali Groep is ook gespecialiseerd in het professioneel reinigen van daken. Na het reinigen kunnen de daken behandeld worden met algendodend middel, waardoor het dak lang schoon blijft.

Gevel impregneren.
Om vocht geen kans te geven uw woning of bedrijfspand te beschadigen, laat u uw gevel impregneren door Vittali Groep.

Vocht
Gevels van bepaalde steensoorten worden poreus door vocht. Gevels ervaren dan vervelende hinder zoals onder andere schimmels, mos- en algengroei en vorstschade. Om ervoor te zorgen dat uw gevel niet poreus wordt, kunt u de gevel laten impregneren. Een gevel impregneren betekent vochtwerend maken. Op deze manier kunt u het risico op narigheid verkleinen en zelfs voorkomen. We gebruiken een impregneermiddel op basis van siliconen of een watergedragen middel, afhankelijk van de soort gevelsteen.

Vittali Groep is de specialist en alles onder één dak.